Yummy kokos och chokladglass

Nu är det sommartider och det betyder såklart att man blir sugen på glass! En god glass behöver inte vara full av socker och mjölkprodukter. Och man behöver inte ens en glassmaskin för att göra succé med denna goda glass. Mycket enkelt, billigt och man får gärna äta upp allt själv och på en gång!

Ingredienser:

1/2 burk ekologisk kokosmjölk

4 bitar 80% mörk choklad

2 tsk kakaopulver

2 tsk carob-pulver (johannesbröd)

Eventuellt lite agavesirap

Eventuellt lite äkta vaniljpulver

Man kan byta ut allt kakaopulver mot carob om man vill ha mindre choklad. Carob har en djup och söt smak som liknar kakao och är bra om man inte vill ha kakaons stimulerande effekt.

Gör såhär:

Smält choklad, kakao och carobpulvret i en kastrull tillsammans med lite kokosmjölk.

Tag bort från plattan och vispa i resten av kokosmjölken. Droppa i lite agavesirap eller vaniljpulver och blanda ordentligt. Häll allt i en burk och ställ in i frysen.

Låt glassen stå i frysen i ca 3 timmar och rör om var 40:e minut med en matsked. När glassen nästan har fått rätt konsistens kan man riva över lite mörk choklad om man önskar mer chokladsmak.

Perfekt!

Ett svar

Lämna en kommentar